0 0
Čorba od karfiola sa jabukama i lešnicima

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sastojci

3 kašike Maslinovo ulje
1 veća glavica Crni luk sitno iseckan
2 čena Beli luk sitno iseckana
1 kašičica Korijander mleveni
1 veća glavica Karfiol iseckan
4 šolje Supa od povrća
2 srednje Jabuke oljuštene i iseckane na kriške
1 kesica Stoni zaslađivač Stevia
1 kašičica Kari
1/2 šolje Lešnik prepečenih i isecanih
2 kašike Peršun iseckanog

Sačuvajte ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čorba od karfiola sa jabukama i lešnicima

Karamelizovane jabuke pretvaraju klasičnu čorbu od karfiola u senzacionalno jelo.

  • 40
  • Broj porcija: 8
  • Srednje

Sastojci

Uputstva

Koraci

1
Završeno

Zagrejte 2 kašike ulja na srednjoj do jakoj vatri. Propržite crni luk 5-7 minuta, zatim dodajte beli luk i korijander i pržite još 1 minut.

2
Završeno

Dodajte karfiol, supu od povrća i 1 i 1/2 šolju vode i ostavite da provri, pa na tihoj vatri kuvajte još 20-25 minuta (odnosno, dok karfiol ne omekša).

3
Završeno

Ostavite da se ohladi, pa u blenderu ispasirajte karfiol. Dodajte još vode ako je čorba previše gusta. Posolite i pobiberite.

4
Završeno

Zagrejte preostalu kašiku ulja na srednjoj do jakoj vatri.

5
Završeno

Propržite jabuke (rasporedite ih u jednom sloju po tiganju) 5-7 minuta, povremeno mešajući, dok jabuke ne počnu da dobijaju braon boju.

6
Završeno

Pospite jabuke stonim zaslađivačem Stevia i pržite 3-5 minuta.

7
Završeno

Dodajte kari i pržite još 30 sekundi.

8
Završeno

Prebacite jabuke na veliki tanjir i rasporedite ih tako da se kriške ne zalepe jedna za drugu.

9
Završeno

Servirajte na sledeći način: sipajte toplu čorbu u činiju, preko rasporedite karamelizovane jabuke pa pospite lešnikom i iseckanim peršunom.

swissnature

Ocene recepta

Trenutno nema ocena za ovaj recept, iskoristite formu ispod da napišete Vašu ocenu
dezert-sa-bananom
previous
Lagani dezert od banana i krastavca
smuti-sajt
next
Energetski smoothie

Add Your Comment