0 0
Svinjetina sa pireom od jabuka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sastojci

350g šnicli Svinjsko meso
Ulje za prženje
So
Biber
Za pire od jabuka
1/2 kg Jabuke
1dl Voda
od 1/4 limuna Limunov sok
proizvoljno Šipka vanile
proizvoljno Štapić cimeta
Stoni zaslađivač Stevia
Prilog
200-300g Zelena boranija ili Brokolija

Sačuvajte ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Svinjetina sa pireom od jabuka

  • Broj porcija: 2
  • Srednje

Sastojci

  • Za pire od jabuka

  • Prilog

Uputstva

Koraci

1
Završeno

Za pire od jabuka: Jabuke operite, oljuštite i očistite od semenki. Iseckajte ih na manje kockice.

2
Završeno

Stavite vodu u šerpu i sačekajte da proključa. Uzdužno prepolovite mahunu vanile i sklonite semenke.

3
Završeno

U ključalu vodu ubacite jabuke, semenke i mahunu vanile, štapić cimeta i limunov sok. Izmešajte i smanjite vatru na srednje-tiho. Poklopite i ostavite da se kuva oko 25-30 minuta uz povremeno mešanje.

4
Završeno

Kad su jabuke sasvim skuvane i dobijete skoro jednoličnu smesu sa komadićima omekšalog voća, sklonite sos sa vatre i prespite ga u neku staklenu činiju. Uklonite mahunu vanile i cimet. Ako želite da sos bude sasvim gladak, izmiksajte ga u blenderu. Dodajte steviju po ukusu.

5
Završeno

Šnicle posoliti i pobiberiti. Meso peći u teflonskom tiganju dok ne porumeni. Servirati pečeno meso sa pireom od jabuka. Kao prilog možete dodati obaren brokoli ili zelenu boraniju.

swissnature

Ocene recepta

Trenutno nema ocena za ovaj recept, iskoristite formu ispod da napišete Vašu ocenu
6
previous
Voćni kup sa sirom i sladoledom
8
next
Ćureće meso u sosu od višanja